Maken spierontspanners gelukkig?

Emoties hebben een rechtstreekse invloed op ons lichaam.
Allen hebben we overmatige stress onmiddellijk mogen ervaren als krampen van de spiercellen. Van buikkrampen tot nekstijfheid, de relatie met emoties is reeds voor de leek duidelijk.

Maar ook tijdelijke emoties bepalen onze gelaatsuitdrukking. Een frons zegt duidelijk hoe we ons voelen. Als deze emotie onze tweede natuur wordt, komen we stilaan tot onbewuste bewegingen die diepe sporen achterlaten. Van een verkromde wervelkolom tot diepe uitdrukkingsrimpels op het gelaat, bepalen onze emoties ook op lichamelijk vlak ons welbevinden.

Maar ook het omgekeerde is waar. Het ontspannen van deze verkrampte spieren heeft een positieve invloed op ons emotioneel welbevinden. Eenieder van ons heeft het zaligmakend effect mogen ondervinden van een spierontspannende massage.

In Azië is het de gewoonste zaak ter wereld om een ontspannende massage te ondergaan na een stresserende werkdag. Zelfs tot in de kleinste dorpen van India is een schedelhuidmassage bij de kapper een ingeburgerde techniek.

Maar de ware verfijning vinden we in Japan terug. Hun studies hebben aangetoond dat ruim 90% van de spanning zich in het gelaat en nek bevindt. Hiervoor hebben ze een speciale massagetechniek ontwikkeld die ze “Kobido” noemen. Een uur lang worden de notabele Japanse zakenlui aan hun gelaat gemasseerd om de verkramping en de uitdrukking van hun gelaatsspieren te ontspannen. Het gevolg is een diep gevoel van emotioneel welbevinden. Noem het maar puur geluk.

Sedert een paar decennia kent ook het westen een valabele tegenhanger. Het ontspannen van de gelaatsspieren met spierontspanners heeft niet alleen een esthetisch effect maar bevordert ook ons emotioneel welbevinden. Het wordt al tientallen jaren voor migraine gebruikt en steeds meer mensen “voelen” de weldaad van spierontspanners als een verandering in hun gevoelsleven.

Worden injecties met spierontspanners onze ultieme geluksmaker? Misschien. Het is alvast een upgrade van de oude Aziatische gezichtsmassages.

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.