Taboe doorbroken: BV’s over spierontspanners

Dermatoloog Dr. Ilan Kravani heeft net een boek uit: 'Uw huid', dé professionele gids voor de consument. Hij stichtte 25 jaar geleden 'Carpe' in Antwerpen,een kliniek voor spierontspanners, vullende middelen -,peelings-en laserbehandelingen. Intussen zijn heel wat bekende Vlamingen trouwe klanten, zoals Griet Vanhees, Phaedra Hoste,Tanja Dexters en Lesley-An Poppe.

WAT ZEGT DE EXPERT OVER spierontspanners ?

Wat is de populairste behandeling bij BV's?
"Spierontspanners zijn de absolute nummer een, gevolgd door thread lift, een lifting met draden. Dat is een laserbehandeling voor verslapte huid aan de wangen en hals."

Wat zijn de voordelen van spierontspanners ?
"De injecties met spierontspannend middel zorgt voor het ontspannen van de huid. Je krijgt er een ontspannen geest van omdat de druk van de frons wegvalt. Je zult hierdoor een emotie vertolken die meer aanleunt bij wie je echt bent. Mensen hoeven niet langer boos te kijken. Met de jaren moet je het minder gebruiken. Als je er vroeg mee begint en het onderhoudt, ga je er later niet veel meer aan moeten doen."

MEDIAFIGUUR LESLEY-ANN POPPE: "Nog nooit gebruikt"
Heb je al een spierontspanner gebruikt?
Ze zeggen soms dat ik er opgespoten uitzie, maar ik heb nog nooit spierontspanners gebruikt. Ik ben ergens ook wel bang voor zo'n spuit. Ik vind het trouwens lelijk als je op je vijfenveertigste geen enkele rimpel hebt. Het enige wat ik heb laten doen, is het bleken van mijn tanden. Voor de rest breng ik dagelijks een dag- en nachtcrème van Ikari aan. En ik zal me altijd ontschminken voor het slapengaan.

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.