Persvoorstelling ‘UW Huid’

“Uw huid” verwoordt 30 jaar ervaring en kennis die het Carpe team over decennia verworven heeft. Vele nieuwe technieken werden voor het eerst door ons geïntroduceerd. De eerste botox-injecties in de Benelux, de eerste fruitzuur peelings, de lifting met draden en nu ook de nieuwste technologie op gebied van laserontharing.

[caption id="attachment_216" align="alignleft" width="270"]UW Huid - Dr Ilan Karavani UW Huid - Dr Ilan Karavani[/caption]

“Uw huid” betekent ook nieuwe inzichten in huidveroudering en huidtypologie, die directe gevolgen hebben voor de persoonlijke aanpassing van uw huidverzorging.

Mythes over hydratatie worden doorprikt.

Complexe huidtypes, zoals de gevoelige huid die tegelijk vet is, krijgen speciale aandacht.

“Uw huid” is een handboek voor de professionele huidverzorger met wetenschappelijke geactualiseerde schetsen van de anatomie van de huid, volledig hertekend volgens de huidig geldende kennis.

[caption id="attachment_232" align="alignright" width="270"]midden: Jan De Merlier (Multipharma), Marc Michiels (Merz) midden: Jan De Merlier (Multipharma), Marc Michiels (Merz)[/caption]

“Uw huid” bevat ook nieuwe nuttige richtlijnen voor de talrijke consulenten in de cosmetica-industrie, waaronder apothekers en consulenten in de parfumerie.

Tenslotte zijn diverse hoofdstukken gewijd aan de geïnteresseerde consument die zijn huidverzorging wil optimaliseren, en voor een verzorging op maat kiest.

Maar wat vooral dit boek kenmerkt, met zijn grote “UW” en de kleine “huid” op de cover, is mijn visie over “verzorging op maat”, die oa door de Carpe Clinic wordt gedeeld.

Geen enkele dermatoloog zou het in zijn hoofd halen u te behandelen zonder een correcte diagnose, gebaseerd op een voorafgaand persoonlijk onderzoek. Dit zijn medische vereisten, omdat elke behandeling een behandeling op maat moet zijn.

U bent tenslotte uniek.

[caption id="attachment_235" align="alignleft" width="270"]Griet Vanhees & Tanja Dexters bekijken de spieren Griet Vanhees & Tanja Dexters bekijken de spieren[/caption]

Deze redenering werd ook doorgetrokken in de cosmetische huidverzorging.
Onze consulenten analyseren de huid volgens een welbepaalde methode die we de YourSkinType methode noemen. De opgemeten data worden verwerkt tot een diagnose in codevorm. De oplossing wordt vervolgens afgestemd op het probleem.

“Uw huid” trekt deze visie van gestructureerde kennis door naar de huidverzorger en de consument, en maakt maatwerk grotendeels toegankelijk voor iedereen en dit zonder een gespecialiseerde arts te moeten raadplegen. Uw dermatoloog aan huis als het ware. 

Maar dit boek gaat verder dan de uiterlijke verschijning van uw huid. Onze huid is een verkenner. Met zijn talrijke sensoren tast hij de omgeving af. Onze huid ziet en voelt, het gidst ons door de wereld.

Onze huid is ook onze ambassadeur en verwoordt onze innerlijke gevoelens naar de buitenwereld in zijn eigen taal. Een taal die we al 15 jaar bestuderen en stilaan leren begrijpen.

Passieve schoonheid op zich is een subjectief gebeuren. Geen enkele ingreep kan voor schoonheid garant staan: “beauty is in the eye of the beholder” zeggen de Engelsen.

Daarentegen is onze relatie als persoon met de buitenwereld van essentieel belang voor onze uitstraling,
En dat bepaalt de subjectieve perceptie van schoonheid.

Het doel is onze relatie met de omgeving te bevorderen door het grensgebied “de huid” als ontmoetingsplaats te beschouwen.

[caption id="attachment_237" align="alignleft" width="270"]vlnr: Dr Cervini, Karen Housen, Dr Karavani, Dr Lintermans, Kris Schoeters, Dr van Riet vlnr: Dr Cervini, Karen Housen, Dr Karavani, Dr Lintermans, Kris Schoeters, Dr van Riet[/caption]

En dit is precies onze missie bij Carpe: bijdragen tot een gezonde huid om onze sociale integratie te bevorderen. Zo leven we langer, fysiek gezonder en mentaal gelukkiger.

Dit werk is het resultaat van samenwerking, en ik blij en dankbaar ben dat ik binnen dit uitzonderlijk team mijn passie mag beleven.
Mijn oprechte en diepe erkenning voor ons fantastisch team bij Carpe. Jullie hebben geschiedenis geschreven en blijven dit met passie doen. Bedankt.

Beste pers, scholen, celebrities, patiënten, familieleden, vrienden en lieve gasten, bedankt om er te zijn.

Geniet van de muziek door onze virtuoos Fernando Gonzalez en van de hapjes en drankjes. Let’s party.

Dr I Karavani

[caption id="attachment_219" align="alignleft" width="119"]Dr Ilan Karavani, auteur Uw Huid Dr Ilan Karavani, auteur Uw Huid[/caption]

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.