De strijd tegen de tijd

Dokter Karavani is een internationaal gerenommeerde dermatoloog. Blijft een BV of televisieomroepster er opmerkelijk jong en strak uitzien, dan is de kans groot dat hij of zij al eens in Karavani's kliniek is gepasseerd. Hij is, zei hij me eens, een priester-loodgieter. Hij goochelt met spierontspannende spuiten alsof het niks is, maar als kleinkind van een rabbijn gelooft hij alleen in de totaalaanpak. "Het heeft geen zin om aan de buitenkant te werken als  je niet ook voor de binnenkant zorgt."

Dokter llan Karavani:
'Geloof nooit de celebs in reclamespots voor cosmetica: ze hebben allemaal een arts die voor hen een crème op maat maakt.'

HUMO :  'U zit al sinds 1984 in het vak.'
Karavani : 'Ja, toen bestond er nog geen enkele esthetische kliniek. ln dertig jaar tijd is die discipline van nul gegroeid tot wat ze nu is. Wij zijn met spierontspanners gestart toen het hier nog niet verkrijgbaar was. lk ben het product toen zelf in de States gaan halen - terwijl het eigenlijk in Europa werd gemaakt.'

HUMO 'ls een dure crème beter dan een goedkope ?'
Karavani 'Of een crème duur is of goedkoop, maakt niet veel uit. Hij moet vooral aangepast zijn aan je behoeften. ...'

HUMO 'Hoeveel kan een crème tegen rimpels doen ?'
Karavani ' Met cosmetica en crèmes kun je alleen rimpels tot 1 millimeter diep corrigeren.
Je kunt er ook je huid mee kalmeren, en door te scrubben verwijder je dode huidcellen -daar knapt elke huid van op.
Maar als je effect wilt hebben op diepere rimpels, dan moet je overstappen naar botox, vullers en liftings.'

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.