Huidanalyse: Gps voor de huid

Het zijn confronterende cijfers. Meer dan dertig procent van de bevolking heeft af te rekenen met huidproblemen veroorzaakt door het gebruik van verkeerde cosmetica. Dat meer en meer schoonheidscentra als antwoord daarop huidanalyses aanbieden, kan alleen maar toegejuicht worden. Het juiste behandeladvies begint immers met een goede, professionele huidanalyse.

Het begon allemaal begin 20e eeuw met cosmetica-pioniers Helena Rubinstein en Elizabeth Arden die voor het eerst in de geschiedenis kant-en-klare cosmetica in een potje stopten. Om te weten welk product ze precies aan de klant moesten meegeven, deelden ze de huid onder in vijf huidtypes: 'normaal; 'vet', 'droog; 'gemengd' en 'gevoelig'. Dat systeem werkte perfect zolang zij zelf of een van hun specialisten de klanten grondig konden bekijken en beoordelen. Maar sindsdien evolueerde de sector enorm. Cosmetica is uitgegroeid tot een massaproduct dat we overal-ja zelfs in de supermarkt -kunnen kopen. En daar knelt het schoentje. De consument weet enerzijds niet wat hij zich moet aanschaffen omdat hij de noden van zijn huid doorheen de verschillende seizoenen niet goed kan inschatten en de fabrikant weet niet wat hij in zijn potje moet stoppen want wie zal het uiteindelijk gaan kopen? Komt daarbij dat de vijf huidtypes van vroeger niet meer standhouden. Nu heb je immers huiden die bijvoorbeeld en vet en gevoelig zijn. De gevolgen laten zich raden: meer dan dertig procent van de bevolking loopt rond met huidproblemen veroorzaakt door het gebruik van verkeerde cosmetica.

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.