Interview: Dr. Ilan Karavani in Knack

Verbied make-up en er breekt een revolutie uit

Mannen aan het woord Hoe denken bekende mannen over de positie van vrouwen in hun vakgebied? En welke plaats nemen vrouwen in hun persoonlijke leven in?
Ann Peuteman en Han Renard en fotografe Lies Willaert zoeken het uit in Vrouwen Maat.

In de loop der jaren hielp hij honderden vrouwen en een paar mannen om er jonger of mooier uit te zien. 'Dezelfde cosmetica die vrouwen honderd jaar geleden heeft bevrijd, houdt hun achterkleindochters nu gevangen', zegt dermatoloog Ilan Karavani. Een gesprek over niet-bestaande modellen, te volle lippen en de angst om oud te worden.

'Hier is allemaal heel goed over nagedacht', zegt dermatoloog Ilan Karavani als hij ons rondleidt door Carpe, zijn huidkliniek aan de Antwerpse Jan Van Rijswijcklaan. 'Als je hier binnenstapt, sta je bijvoorbeeld niet meteen voor de receptie. Nee, je kunt eerst een beetje in de lounge zitten lezen of werken om aan de omgeving te wennen. Alle behandelkamers zijn ook ingericht volgens de energielijnen van FengShui.' Trots laat hij ons de fotostudio zien: het neusje van de zalm op het vlak van huidfotografie. 'Dit is echt top. Het resultaat van jaren denkwerk', glundert Karavani. Verderop wordt er nog stevig verbouwd: daar komen ruimtes waar buitenlandse artsen zullen worden opgeleid en praktijkervaring kunnen opdoen.

Een eigen kantoor heeft de dokter niet en dus schuiven we aan in de werkruimte van zijn assistente, die het hele gesprek lang op een hoekje van haar bureau verder zal blijven werken. 'Het centrale aandachtspunt van deze praktijk is de huid', begint de dokter. 'Maar tegelijkertijd is de huid ook
het minst belangrijke.' Hij kijkt ons veelbetekenend aan en vraagt dan of we hem wel goed hebben begrepen. 'Wat is je huid uiteindelijk?' gaat hij verder. 'De ontmoetingsplaats tussen jou en de buitenwereld. Wat wij hier doen, is aan je huid werken tot die als het ware verdwijnt en geen scheidingswand meer vormt. Zolang een vrouw haar spiegelbeeld niet graag ziet, is er nog werk aan de winkel.'

  • Zijn het allemaal vrouwen die u hier over de vloer krijgt?
  • Welke esthetische behandelingen zijn vooral populair bij mannen?
  • Feministen hebben het altijd moeilijk gehad met de cosmetische industrie die vrouwen een schoonheidsideaal zou opdringen. Begrijpt u dat?
  • Wat voor soort vrouw is de gemiddelde patiënte van uw praktijk?
  • Is uw werk in de loop der jaren erg veranderd?
  • ...

 

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.