Ayurveda voor een stralende huid

Een pleidooi van een dermatoloog voor natuurgeneeskunde.

Sofie Vanden Bossche interviewt Dr. Ilan Karavani voor het magazine Psycholgies.
Ik stap tegelijk met drie Nederlandse vriendinnen de Carpe kliniek van dr. Ilan Karavani binnen. Ze giechelen uitgelaten, ze genieten van hun uitje naar de schoonheidskliniek als van een terrasje of een namiddagje shoppen. Ik vraag me af of zij, en bij uitbreiding iedereen die hier over de vloer komt, beseffen wie ze straks voor zich krijgen.

Ilan Karavani werkt als dermatoloog met botoxspuiten,fillers, volumizers en aanverwanten, maar is als kleinzoon van een rabbijn ook een spiritueel en filosofisch aangelegd man. Een kant van de dokter die de meeste patiënten niet te zien krijgen.

Ayurveda heeft hetzelfde efffect als laser.

Karavani is tot over de landsgrenzen heen een autoriteit op het vlak van schoonheidsbehandelingen voor de huid. Begin dit jaar goot hij zijn 30 jaar praktijkervaring in een boek: Uw huid. Het werd een gids voor mensen die niet bij hem op consultatie (kunnen) gaan maar wel de juiste cosmetica en gezichtsverzorging willén kopen. Nu voegt hij er een nieuw hoofdstuk aan toe, over de weldaden van ayurveda voor de huid.

  • Een tiental jaar geleden trok je voor het eerst naar Indië voor een ayurvedische reinigingskuur. Waarom?
  • Waarin schuilt volgens jou, als westers geschoold medicus, de kracht van natuurgeneeskunde?
  • In de Carpe kliniek behandel je rimpels, pigmentvlekken, couperose ... Zou je dezelfde resultaten kunnen bereiken via ayurveda?
  • Wat houdt dat concreet in? Hoe kan ayurveda voor een mooie huid zorgen?
  • Pas je je kennis van natuurgeneeskunde toe op je patiënten van de Carpe kliniek?
  • Is het niet contradictorisch dat je én in natuurgeneeskunde gelooft én met botoxspuiten en laserstralen werkt?

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.