Een jeugdige kaaklijn

Wangzakjes zijn ontsierend. Verlies van de strakke kaaklijn is het eerste teken van verslapping. Vaak grijpen we het gelaat met onze vingers en proberen we ons voor de spiegel in te beelden wat een lifting zou kunnen geven.
Gelukkig zijn er recentelijk meerdere behandelingen ontwikkeld die succesvol zijn, zonder te moeten snijden.

Volumes. Varia merken brengen vullende middelen, en met eigen vet kunnen de plaatsen van volumeverlies rond de mond en aan de kaaklijn herstellen. Daardoor vervaagt het niveauverschil met de wangzakjes en wordt opnieuw een vloeiende contour verkregen.

Draden. Recentelijk doen de oplosbare spanningsdraden hun opmars in het bestrijden van huidverslapping. Deze draden die onder de naam Silhouette Soft gekend zijn, bevatten conussen die de huid als het ware verankeren op een hoger gelegen niveau. Zo ontstaat er een lift effect.

Infrarode Lasers en Radiofrequentie warmen de huid op waardoor er een samentrekking ontstaat van de collageenvezels met als gevolg dat de huid opspant. Deze behandelingen mogen herhaald worden en dragen bij tot een strakkere kaaklijn.

Ultrasound maakt nu zijn opkomst en zorgt voor reorganisatie van het onderhuids bindweefsel dat op zijn beurt strakker gaat staan.

Lipolyse. Tenslotte kan het vet van de wangzakjes verwijderd worden door middel van een kleine plaatselijke liposuctie of door het oplossen van het teveel aan vet met een vet oplossende injectie die de naam lipolyse draagt.

Een combinatie van al de hogergenoemde technieken is heel succesvol voor het herstellen van een verslapte kaaklijn zonder dat we naar een klassieke chirurgische lifting moeten grijpen.
Na de behandelingen mag u de praktijk meteen verlaten en in de meeste gevallen is het werkverlet zeer beperkt tot onbestaande.

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.