Feeling: De nieuwste anti-aging behandelingen

We worden allemaal een dagje ouder maar dat hoef je niet per se te zien aan je huid. Dr. Karavani van het esthetisch instituut Carpe laat je huid stralen zonder snijden. Je kan er ook terecht voor cosmetica-advies op maat.

 

Stralen zonder snijden

Bij de esthetische kliniek Carpe zijn ze gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier tegengaan en behandelen van huidveroudering. Je wandelt er terug buiten met een frisse en gezonder uitstraling. Waarom op een natuurlijke manier? Volgens Dokter Karavani zijn hier twee redenen voor. In de eerste plaats is er de laatste jaren veel meer vraag van patiënten om op een natuurlijke wijze een gezonde huid te hebben. Ten tweede is het bij de behandeling van huidveroudering op een natuurlijke manier gemakkelijker om de genezingsprocessen van de patiënten tot hun recht te laten komen. En dat is voor Dr Karavani en zijn medewerkers het allerbelangrijkste.

Ondersteunende draden

De eerste behandeling die presentatrice en model Jess Donckers voor ons uittestte is het onderhuids aanbrengen van ondersteunende draden. Die moeten het onderhuids bindweefsel gaan herstellen en steunen. Onze onderhuid bestaat namelijk hoofdzakelijk uit een netwerk van collageenvezels die steun en stevigheid bieden aan de huid. Met het ouder worden vermindert de aanmaak van die vezels en wordt de huid dunner en slapper. De haarfijne draden die worden aangebracht, vormen een biologisch netwerk dat na enkele weken oplost. Ze worden dan vervangen door een netwerk van nieuw collageen dat hun plaats inneemt.

 

Je kan de ondersteunende draden niet enkel gebruiken voor je gezicht maar ook voor stevigere armen en billen kunnen ze aangebracht worden.

Wat kunnen we zelf doen

Je kan zelf de bouw van collageen stimuleren en onderhouden door simpelweg op je voedingsstijl te letten. Eiwitten, vitamine C, zink en selenium zijn voedingsmiddelen die helpen bij de productie van collageen en mogen dus zeker niet ontbreken.

 

Video report: de nieuwste anti-aging behandelingen

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.