Hoe kies jij de behandeling die bij jou past?

Dermatoloog Ilan Karavani van Carpe Professional Care:

Als patiënten bij ons binnenkomen, worden ze eerst geanalyseerd aan de hand van vijf punten:

  1. hoeveel volume heeft het gelaat
  2. hoe ontspannen is het gelaat
  3. hoe egaal is de huidskleur
  4. is het huidreliëf correct
  5. en hoe is het gesteld met de huidspanning

 

Wie tien op tien scoort op deze vijf criteria heeft de huid van een pas- geboren baby: dat is de ideale huid. Welke behandeling we aanraden, hangt af van jouw score, parameters waarop je goed scoort, behandelen we niet, de parameters die het sterkst afwijken van de ideale waarde, pakken we eerst aan met een aangepaste ingreep. We behandelen tot het moment waarop je het resultaat aanvaardbaar vindt. Vanaf dan gaan we het resultaat onderhouden. Op die manier maken we je niet 'mooi voor je leeftijd', maar brengen we de conditie van je huid zo dicht mogelijk bij de ideale waarden.' Zelf met je verlanglijstje van behandelingen naar de esthetische arts trekken heeft dus weinig zin. Je kan weliswaar aangeven wat je stoort aan je spiegelbeeld en met de arts kijken of dat overeenstemt met de resultaten van de analyse. Maar de keuze van behandeling zal grotendeels afhangen van het probleem en je huidtype.

Soms kan een relatief kleine ingreep een groots resultaat opleveren.

Lezeressen Cindy, Annemarie, Ans en Heidi stoorden zich aan kleine onvolmaaktheden als rimpels, pigmentvlekken en couperose. Een ingreep bij dermatoloog Ilan Karavani (Carpe Clinic) verloste hen ervan. Cindy kreeg een lipolift, botoxinjecties en een Fotofacial. De Magical Flash behandeling vernieuwde Annemaries'huid. De Fotofacial verwijderde Ans'huidvlekken, terwijl Botoxinjecties Heidi's blik verfristen.

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.