De 5 vuistregels van Dr. Ingrid Van Riet voor moeders en dochters

Uw huid is uniek, en alhoewel moeders & dochters vaak erg op mekaar lijken, hebben ze een verschillende huid. Een huidmeting is de start van uw persoonlijke gebruiksaanwijzing voor uw producten op maat! Voor nog meer gezellige moeder-dochtermomenten in de badkamer: handige huidtips en de leukste skin care nieuwkomers van het seizoen.

VOOR DOCHTERS
De 5 vuistregels van huidarts Ingrid Van Riet van Carpe Clinic Antwerpen
1 Reinig je huid. Heel logisch, maar te vaak vergeten. Reinig je huid elke avond om cosmetica, vuiltjes en stof te verwijderen. Anders raken je poriën verstopt en krijg je pukkeltjes. Je huid wordt ook vaal, dof en raakt gemakkelijker geïrriteerd.
2 Exfoliëer. Een jonge huid is iets vetter, zeker tijdens de tienerjaren. Met een scrub (dat mag dagelijks) hou je de poriën open en verdeel je het natuurlijke talg. Kies voor biodegradeerbare ingrediënten.
3 Bescherm je in de zon. Niet alleen op vakantie, maar ook als je een dagje gaat winkelen of een terrasje doet. Zonneschade veroudert de huid, maar dat zie je pas op latere leeftijd. Onder de zonnebank gaan is uiteraard uit den boze.
4 Ontdek je huidtype. Die hangt af van je huidgevoeligheid, de dikte van de huid, pigmentatie en poriën, ... Je kunt zelf wei inschatten of je nu een droge, gemengde of vette huid hebt, maar een professionele analyse kan nooit kwaad. Zo ben je zeker dat je de juiste crèmes smeert en weet je hoe gevoelig je bent voor pigmentvlekken.
5 Smeer niet te snel. Een hydraterende dagcrème heb je pas nodig als je huid trekkerig aanvoelt. Reinig je huid goed en wacht een half uur. Trekt je huid nog? Dan mag je smeren op de zones waar je het nodig hebt. Anders is een vochtinbrengende crème nog niet aan de orde.

VOOR MAMA'S
De 5 vuistregels van huidarts Ingrid Van Riet van Carpe Clinic Antwerpen
1 Scrubben en peelen. Je huid regelmatig exfoliëren blijft belangrijk, omdat de onderhuid dunner wordt, terwijl de bovenhuid verdikt. Daardoor verliest je huid stevigheid. Scrubben of peelen vertraagt dat. Ook voor rakers of zonnebaders helpt vaak peelen.
2 Pak pigmentvlekjes aan. Gebruik een crème met genoeg hydroquinone, vitamine A of vitamine C om de vorming van pigment in de onderhuid te rem men. Preventief smeren helpt, zonnecrème uiteraard ook.
3 Focus niet alleen op je gezicht. Smeer ook je hand en, hals en decolleté in met zonnecrème en vergeet niet om ook hier te scrubben. Op je rug slapen voorkomt lijntjes in het decolleté.
4 Smeer geen te rijke crème. Anti-agingcremes zijn vaak heel rijk van textuur. Sommige huidjes hebben daar behoefte aan, bij andere veroorzaken ze net puistjes.
Evalueer je huid na een grondige reiniging: als het trekkerige gevoel na een kwartier verdwijnt, hydrateert je huid zichzelf. Dan kies je beter een luchtige geltextuur.
5 Let op je huidkwaliteit. Veel vrouwen staren zich blind op die paar fijne lijntjes, maar eigenlijk zijn het pigmentvlekken of couperose die hen ouder doen lijken.
Die kun je gemakkelijk met de laser laten verwijderen. Botox werkt het best als je het preventief gebruikt, vanaf de eerste rimpeltjes dus.

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.