Arts versus schoonheidsspecialiste: de naakte waarheid

Botox, fillers, verbetering van de huidspanning en laserontharingen zijn veel gevraagde ingrepen in Karavani’s Carpe Professional Carpe Clinic in Antwerpen.

« Niet zo onlogisch gezien het om frequent voorkomende probleem en gaat waarbij je het resultaat reeds meteen na de
behandeling of op zijn minst binnen de tien dagen ziet », zo vertelt Karavani. « Neem nu een botoxbehandeling, die kost
slechts 100 tot 150 euro en het resultaat – dat drie a vier maanden standhoudt- zie je meteen. De behandelingen zijn met andere woorden synoniem met een zeer gunstige prijskwaliteitverhouding. Voor dat soort prijzen laten mensen het niet »

Maar hoe staat Dr. Karavani tegenover schoonheidsspecialistes die ook laserontharingen doen?
« Mijn antwoord is tweeledig » zo vertelt Karavani. « Enerzijds is ontharen een routineklus. Het ontharen van pakweg een mannenrug vraagt al gauw een half uur routinewerk. Anderzijds is het zo dat bij het initieren van het proces – namelijk beslissen welke laser je gaat gebruiken en hoe je de ontharing gaat aanpakken- je wel veel kennis nodig hebt. Met andere woorden de handeling zelf vereist eigenlijk niet de kennis van de arts of een expert maar de beslissing hoe je het gaat aanpakken vergt dat
wel. Het hanteren van het toestel en zeker van de nieuwe medische lasers vereist heel veel kennis en opleiding. Het zijn tenslotte geen gewone toestellen. Je kan het een beetje vergelijken met fotografie. Velen nemen foto’s met hun gsm, maar wil je een foto nemen zoals een fotograaf, dan moet je a! bijna een hele studie doorlopen om te begrijpen wat lenzen doen, wat het diafragma doet, wat sluitertijden zijn en welk effect ze genereren als je ze anders instelt. Het resultaat is eveneens een foto, maar hij zal van een totaal andere kwaliteit zijn. »

Kunnen we stellen dat iemand die een gedegen opleiding heeft gevolgd als schoonheidspecialiste naar uw mening laserontharingen mag doen?

Over de auteur…

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.