Stop de tijd !

Nee, het levenselixir hebben we niet ontdekt. En op een wondercrème die al je rimpels wegwist, is het ook nog even wachten. Laat je dus geen nonsens aansmeren en hou je huid net iets langer in topvorm met dit advies van de specialist.

 

 

Goed begonnen is half gewonnen: hoe belangrijk is een goede reiniger voor een anti-age verzorging?
Karavani: « Een ideale make-upremover is niet te agressief, maar lichtjes zuur, met een pH-waarde van 5,4. Al stript zelfs de zachtste reiniger de huid van goede microben en probiotica die haar normaal beschermen. Om dat te neutraliseren, gebruik je erna best een tonic. »

Is het belangrijk om ook een scrub of peeling te gebruiken?
Karavani: « Ja, want op die manier verwijder je dode huidcellen en maak je verstopte poriën weer vrij. Scrub niet te hard op een gevoelige huid: kies voor een formule met kalmerende ingrediënten en maak de huid altijd eerst vochtig, scrub met zachte bewegingen – niet drukken of wrijven – en spoel goed af. Een chemische peeling gaat een stapje verder: hierbij worden de cellen verwijderd die nog niet helemaal los zijn. Dit is niet voor iedere huid geschikt, alleen voor een dikke zonbeschadigde huid of voor mensen met acne en verstopte poriën. »

Over de auteur…

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.