Smeren: zin of onzin?

Heeft anti-agingcremes smeren zin of helemaal niet? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Wat zegt de dermatoloog?

Dokter Ilan Karavani: « Je huid is een levend orgaan, dat je van buitenaf effectief kan beïnvloeden of herstellen, zelfs met water, dat weten we. Wil je dat je crèmes resultaat hebben? Wil je dat je huid herstelt en in een zo goed mogelijke conditie is? Dat kan met cosmetica, maar dan moet je wel leren denken als een arts: eerst een juiste diagnose stellen en dan gericht werken. Je gaat toch ook niet zomaar in het wilde weg medicijnen slikken met wel zeven verschillende ingrediënten met andere effecten? In mijn boek ‘Your Skin Type’ leg ik gericht uit hoe je huid precies in elkaar zit, welke signalen ze kan geven en hoe je die moet interpreteren en hoe zich dat vertaalt naar ingrediënten in cosmetica. Door over je huid te denken als in een arts-patiëntrelatie, kan je objectiever zien welke noden ze heeft. Vind je het moeilijk om zelf je huid te beoordelen, dan kunnen goede online tests – zoals die op www.ikari.ch – je daarbij helpen. Technologie gaat daarin steeds verder: we hebben daarvoor ook de nieuwe app Ikari Cosmetics (via Google Play) die nu net op de markt is. Een getrainde beautyprofessional kan je ook helpen om een goede diagnose te stellen. Heb je echt huidproblemen die opgelost moeten worden, dan moet je uiteraard naar de dermatoloog. Met hun adviezen kan je gericht smeren: het juiste product met de juiste ingrediënten voor de juiste zone van je gezicht. Je huid is constant onderhevig aan veranderingen door allerlei factoren, het is de kunst om de vinger aan de pols te houden. Als je op die manier smeert, dan heeft cosmetica wel degelijk een effect. »

Over de auteur…

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.