Waarom je geen puistjes van chocolade hoeft te krijgen

Al die paaschocolade betekent stress voor onze huid. Want krijg je daar geen puistjes van? Niet per se, zegt huidarts Ingrid Van Riet. « Chocolade is zelfs een superfood, goed voor huid en haar. Wel belangrijk is dat je pure chocolade eet.

 

 

« Er is geen wetenschappelijk bewijs dat chocolade acne zou veroorzaken », weet huidarts Ingrid Van Riet. « Maar de eerste vraag die je je moet stellen is: ‘Wat is chocolade?’. Vandaag noemen we veel producten onterecht chocolade. Witte chocolade kan je zo niet noemen want er zit geen cacao in. Doorgaans is het percentage cacao in melkchocolade ook te laag om nog van chocolade te kunnen spreken. Daarnaast zitten deze producten vol suikers en vetten. En het zijn die ingrediënten die slecht zijn voor je huid. Ze tasten onder meer het collageen aan, waardoor de huid verslapt. Door de negatieve effecten op je immuniteitssysteem krijg je ook sneller ontstekingen en je teint wordt valer. »
« Wil je chocolade eten, dan kies je dus voor pure met minstens 80% cacao. Rauwe cacao zit vol goede bestanddelen zit. Het bevat het hoogste aantal antioxidanten dat je in een voedingsproduct kan vinden, zelfs meer dan in blauwe bessen. Maar helaas eten we het zelden rauw. »

Ontstekingsremmend

Hoeveel mag je er dan van eten?

 

Dr Ingrid van Riet
Geneesheerspecialist en dermatoloog

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden.
Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit.

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.