De Vampire Facelift van Kim Kardashian

Toen Kim Kardashian een bloederige selfie de wereld instuurde om te laten weten dat ze een ‘vampire facial’ had laten uitvoeren, ontstond in Amerika meteen een hype rond die behandeling tegen huidveroudering. Sinds kort kan je ook bij de Antwerpse Carpe Clinic zo’n ‘vampierenfacelift’ laten uitvoeren. Met minderbloed, maar pijn­scheuten die kunnen tellen.

De natuurlijke anti-agingbehandeling die Kim Kardashian ‘vampierenfacelift’ doopte, heet officieel Platelet-rich Plasma Therapy oftewel PRP. « Een behandeling die al twintig jaar bestaat, maar oorspronkelijk werd uitgevoerd om peesblessures sneller te doen genezen », legt dermatologe Ingrid Van Riet van de Carpe Clinic uit. « Zo werd toevallig ontdekt dat PRP ook helpt om je huid er jonger, ste­viger en mooier te laten uitzien. »
Zoals de naam laat vermoeden komt daar wat bloed aan te pas. « Het gaat om een kleine hoeveelheid die we tien minuten lang centrifugeren zodat alleen het plasma overblijft. Dat ziet eruit als een lichtgele, transparante gel en bevat een pak groeifactoren die het huidverbeteringsproces stimuleren en de aan­maak van collageen en elastine bevorderen. Vooral collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en werkt preventief tegen huidveroudering. »

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.