De grote test: Bodyspray deodorant of antitranspirant?

Vier redactrices sprayden, roken en beoordeelden tien deo’s uit het schap, elk met een andere claim. Daarnaast wierp ook huisarts Ilan Karavani een blik op beloftes en ingrediëntenlijsten.

« Een deodorant uitkiezen is niet zo simpel: de werking verschilt per formule en dan ook nog eens van persoon tot persoon. »

 De tips van huidarts Ilan Karavani

  1. Een spray werkt beter dan een roller: de ingrediënten zijn fijner van partikel, waardoor ze beter in de huid dringen. Een roller is minder hygiënisch en bevat dus ook meer bewaarmiddelen.
  2. Niet elke antitranspirant of deodorant werkt even goed bij iedereen: dat hangt af van je persoonlijke transpiratie, het seizoen, de pH vanje huid, beharing etc.
  3. Een antitranspirant met aluminiumzouten gebruik je voor het slapengaan. Antitranspiranten werken het best als de aluminiumzouten de hele nacht de tijd krijgen om zich in de zweetkanaaltjes te installeren, zodat het vocht niet naar buiten kan. Gebruik een antitranspirant elke avond (en eventueel ochtend): het werkt als een kuur.
  4. Op zoek naar een goedkope, natuurlijke en goede deodorant en antitranspirant? Was je oksels met een blok marseillezeep (in een solide blok kunnen geen bacterieln overleven, dus bewaarmiddelen zijn niet nodig) tegen de geurtjes en wrijf ze daarnain met een natgemaakt aluinsteentje (bij de drogist). Dat laatste bevat net als alle antitranspiranten uit de test aluminiumzouten die ervoor zorgen dat de transpiratie afneemt.
  5. Geen enkele antitranspirant beschermt je tegen overmatig zweten. Hindert zweet je in je dagelijkse bestaan, dan kan het probleem opgelost worden met botox (tijdelijk) of laser (definitief).

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.