” The nature of beauty is individual “

What we admire about models is their individuality. We call it the distinct ‘character’ of beauty. Even genuine faces with a little flaw, are far better looking than perfect copycats. This uniqueness lies in every one of us. When restored to the glorious bloom of adult life, each of us can express the self-confidence of stars. Because the best of you, is you. Just as Nature intended you to be.

“The beauty of Nature is universal”

– Dr Ilan Karavani –

 

Over de auteur…

Dr. MED. I. Karavani, geneesheerspecialist

Dr. Ilan Karavani is geboren op 22 mei 1961. Hij studeert aan de Universiteit Antwerpen, en wordt dermatoloog met als specialisatie Dermato-Chirurgie. In 1989 studeert hij Cosmetische wetenschappen aan de V.U.Brussel en wordt na zijn promotie ook stichtend lid van de Belgian Association for Dermato-Cosmetic Sciences. In 1991 sticht hij zijn privépraktijk die voornamelijk chirurgisch en cosmetisch georiënteerd is. In 1992 wordt hij verkozen tot Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dermato-Chirurgie, in 1997 werkt hij mee aan de organisatie van het wereldcongres van de ISDS International Society for Dermatologic Surgery in Amsterdam. Dr. Karavani is co-auteur van het officiële Nederlandse tekstboek van cosmetische chirurgie (juni 2000). Hij maakte deel uit van het redactioneel bestuur van twee dermatologisch wetenschappelijke tijdschriften. In 2007 schrijft hij zijn filosofische levensbeschouwingen op in ‘Het wonder van energie, een spiritueel verhaal’. Zijn liefde voor onderzoek begon al vroeg. In 1985 werkt hij mee aan het project “Kentanserine” in opdracht van Dr. Paul Janssen van Janssen Pharmaceutica (nu Johnson & Johnson) en vervolgens in 1987 met het onderzoek naar “buflomedil” voor de firma Abbott. In 2000, vlak na het millennium congres van IMCAS Paris, start hij met zijn team een uitgebreid onderzoeksproject over huidanalyse en huidveroudering. Het toeval wilde dat zijn anti-ageing kliniek in hetzelfde gebouw gevestigd was als een kinderdagverblijf. Jarenlang werden huidanalyses van baby’s vergeleken met die van bejaarden tot het team uiteindelijk de algorithmen van huidveroudering ontdekte. Kort daarop werd de geheime taal van de huid ontcijferd en weergegeven in een code, de huidcode. Een nieuwe indeling in huidtypes is geboren. In 2006 werden deze bevindingen innoverend bevonden en als patent erkend. In 2007 verschijnt het YourSkinType meetsysteem voor huidanalyse in een software versie. In 2008 past Dr. Karavani deze technologie en kennis toe voor het adviseren van esthetische behandelingen volgens huidtype. Dr. Karavani houdt zich momenteel bezig met de research en ontwikkeling van nieuwe technieken in de huidverzorging, dit zowel op het vlak van actieve bestanddelen in cosmetica op maat als op het vlak van high-tech behandelingen uitgevoerd in de Carpe kliniek te Antwerpen. Zijn onderricht en advies in de kliniek staan garant voor de hoogstaande kwaliteit van de zorgen.

RelatedPost

Over de auteur…

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit. Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking. Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten. In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren. Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.  

Deel dit artikel met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.