Een jongere strakkere en frissere huid door je eigen bloed in je gezicht te laten injecteren? Dat is wat de beruchte vampire facelift belooft. Wie mooi wil zijn moet… bloeden? ELLE deed de test.

Wat? De Vampire Facelift of PRP-behandeling (Placelet Rich Plasma Therapy) is een niet-chirurgische ingreep waarbij eigen bloedplasma opnieuw inde huid wordt geïnjecteerd. De actieve groeihormonen in het plasma zorgen voor een strakkere, jonge huid en doen donkere kringen onder de ogen vervagen. Onder meer Kim Kardashian en Bar Refaeli zijn fan.

Hoe? Nadat een dokter bloed heeft afgenomen, gaat het buisje tien minuten in de centrifuge, waardoor enkel de verrijkte cellen of bloedplaatjes overblijven. Die kleurloze gel (geen rood bloed dus) wordt meteen spuit in de huid geïnjecteerd. Nadien maakt een ‘needler ‘ met acht fijne naaldjes minuscule gaatjes in de huid zodat het plasma kan indringen. Die kleine gaatjes kunnen de huid doen bloeden (zieKim Kardashian) maar dat valt bij de meeste mensen best mee.

Lees verder in het artikel uit Elle