Over zuurstof en Madonna. De nieuwste hype in huidverjonging (jetpeel, cosmeceutical).

Onze huidcellen vernieuwen zich dagelijks door celdeling. De cel splitst in twee, waardoor de jongere cellen de oudere cellen naar de oppervlakte duwen. Daar verlaten ze de huid door afschilfering. Een gelijkaardig fenomeen van deling speelt zich ook af in de diepere lagen van de huid waar het collageen, het hyaluronzuur en de elastische vezels gevormd worden door andere huidcellen die men fibroblasten noemt.

Zo te zien is er geen probleem van veroudering. Het lichaam herstelt zichzelf. Maar met de jaren vertraagt de celdeling en blijven de oudere cellen langer in het systeem. Bovendien treden foutjes op in de duplicatie van het DNA waardoor er onregelmatigheid zichtbaar wordt aan de huidoppervlakte.

Veel moleculen werden ontworpen om de natuur in zijn werking een handje toe te steken. De vraag is: hoe geraken die tot in de cel?

Cosmetica waren het eerste antwoord. Maar die bevatten te weinig actieve ingrediënten. De volgende generatie cosmetica werd geboost met actieve stoffen uit de farmaceutische industrie en worden ‘cosmeceuticals’ genoemd. Een stapje verder nog was met airbrush technologie, waardoor men door zachte druk meer stoffen en ook zuurstof kon laten doordringen dan de doorsnee cosmeceutical. Dit viel in de smaak van de hollywoodsterren die meteen hun huid zagen opknappen voor een avondje Oscar en kreeg de benaming ‘intraceutical’.

De medische wereld heeft zich vooral toegespitst op de inspuitingen als ultiem middel om hoog geconcentreerde actieve stoffen recht naar hun doel te brengen. De voordelen van inspuitingen zijn groot, maar het gebruik van naalden vormt toch een barrière.

Maar een hoogtechnologische revolutie afkomstig uit de ruimtevaart heeft nieuwe opties doen rijzen. Jetceuticals is de nieuwe benaming voor een revolutionaire techniek die de voordelen heeft van sommige inspuitingen, zonder de ongemakken. Onder hoge druk worden zuurstof en actieve ingrediënten tot 5 mm diep onder de huid gebracht. Dit kan dankzij de ontwikkeling van nieuwe handstukken die een straal leveren van 0,09 mm. Ter vergelijking: de dunste naalden zijn 0,25 mm dik.

Zowel zuurstof als alle vitaminen en mineralen kunnen door de jetstraal in de huid geraken. Een nieuwigheid is het invoeren van hyaluronzuur, een hoofdbestanddeel van de mesotherapie, op plaatsen waar de naald amper kan geraken.

Fruitzuurpeelings kunnen nu ook dieper doordringen en hun effect in drie dimensies uitoefenen. De drie-dimensionale aanpak van huidveroudering is geboren.

Van de crème tot de naald gaat de weg naar huidverjonging nu ook obligaat via de jetceuticals.

RelatedPost

Deel dit artikel met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Met liefde, natuurlijk! Maar dat doet je littekens helaas niet verdwijnen. Deze producten en behandelingen
Je huid ski-én winterproof! Op skivakantie of niet, koude, droogte en wind bijten tegenwoordig ongevraagd
Beautytrends en nieuwe kleurtjes zijn altijd leuk om te ontdekken, maar er zijn ook een

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.