Maken spierontspanners gelukkig?

Emoties hebben een rechtstreekse invloed op ons lichaam.
Allen hebben we overmatige stress onmiddellijk mogen ervaren als krampen van de spiercellen. Van buikkrampen tot nekstijfheid, de relatie met emoties is reeds voor de leek duidelijk.

Maar ook tijdelijke emoties bepalen onze gelaatsuitdrukking. Een frons zegt duidelijk hoe we ons voelen. Als deze emotie onze tweede natuur wordt, komen we stilaan tot onbewuste bewegingen die diepe sporen achterlaten. Van een verkromde wervelkolom tot diepe uitdrukkingsrimpels op het gelaat, bepalen onze emoties ook op lichamelijk vlak ons welbevinden.

Maar ook het omgekeerde is waar. Het ontspannen van deze verkrampte spieren heeft een positieve invloed op ons emotioneel welbevinden. Eenieder van ons heeft het zaligmakend effect mogen ondervinden van een spierontspannende massage.

In Azië is het de gewoonste zaak ter wereld om een ontspannende massage te ondergaan na een stresserende werkdag. Zelfs tot in de kleinste dorpen van India is een schedelhuidmassage bij de kapper een ingeburgerde techniek.

Maar de ware verfijning vinden we in Japan terug. Hun studies hebben aangetoond dat ruim 90% van de spanning zich in het gelaat en nek bevindt. Hiervoor hebben ze een speciale massagetechniek ontwikkeld die ze “Kobido” noemen. Een uur lang worden de notabele Japanse zakenlui aan hun gelaat gemasseerd om de verkramping en de uitdrukking van hun gelaatsspieren te ontspannen. Het gevolg is een diep gevoel van emotioneel welbevinden. Noem het maar puur geluk.

Sedert een paar decennia kent ook het westen een valabele tegenhanger. Het ontspannen van de gelaatsspieren met spierontspanners heeft niet alleen een esthetisch effect maar bevordert ook ons emotioneel welbevinden. Het wordt al tientallen jaren voor migraine gebruikt en steeds meer mensen “voelen” de weldaad van spierontspanners als een verandering in hun gevoelsleven.

Worden injecties met spierontspanners onze ultieme geluksmaker? Misschien. Het is alvast een upgrade van de oude Aziatische gezichtsmassages.

RelatedPost

Deel dit artikel met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Met liefde, natuurlijk! Maar dat doet je littekens helaas niet verdwijnen. Deze producten en behandelingen
Je huid ski-én winterproof! Op skivakantie of niet, koude, droogte en wind bijten tegenwoordig ongevraagd
Beautytrends en nieuwe kleurtjes zijn altijd leuk om te ontdekken, maar er zijn ook een

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.