Vijf dingen die je nog niet wist over je huid

We smeren dagelijks crèmes en serums, we reinigen en hydrateren. Maar weten we eigenlijk wel hoe onze huid werkt ? En wat die crèmes nu precies doen? Cosmetisch arts Ilan Karavani van de Antwerpse schoonheidskliniek schreef er een naslagwerk over. In 'Uw Huid' verklaart hij het mechanisme achter de huid en de cosmetica waarmee je haar verzorgt. Wetenschappelijk en diepgaand, maar in mensentaal. Je moet ze hydrateren, maar wat is dat eigenlijk? Karavani: 'Wat we kortweg 'hydrateren' noemen heeft amper iets met het toevoegen van water te maken. We brengen geen vocht in de huid, maar zorgen ervoor dat het vocht uit de diepte op trage en gepaste wijze verdampt. We bezitten immers genoeg water in de diepte. Meer nog, wij bestaan uit water! Onze taak is het correct beheren van die reserves.' Ze onthoudt zonneschade Karavani: 'De belangrijkste invloeden van de zon op de huid zijn zonnevlekken, verdikking van de hoornlaag, een onregelmatige textuur en een stugge of lederachtige huid. Er bestaat geen echt goede remedie tegen zonneveroudering behalve preventie. Hoewel uitwendige tekenen op de huid bijgewerkt kunnen worden, blijven de kernen van de huidcellen deze beschadiging door de zon in hun DNA opslaan. Jonge huidjes moeten daarom ook het met veel zorg beschermd worden tegen uv-stralen: baby's die in de tropen geboren zijn, maar daarna naar het noorden (bijv. België) verhuisden, vertonen alle tekenen van veroudering, ook al hebben ze al 45 jaar of meer geen tropische zon meer gezien. Vergeet niet: de rekening wordt met dertig jaar vertraging gepresenteerd.' Vijf weetjes uit zijn boek:
  • Het is je grootste orgaan
  • Ze verliest een halve liter vocht per dag
  • Je moet ze hydrateren
  • Ze onthoudt zonneschade
  • Ze blijft jong door sport

RelatedPost

Deel dit artikel met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Met liefde, natuurlijk! Maar dat doet je littekens helaas niet verdwijnen. Deze producten en behandelingen
Je huid ski-én winterproof! Op skivakantie of niet, koude, droogte en wind bijten tegenwoordig ongevraagd
Beautytrends en nieuwe kleurtjes zijn altijd leuk om te ontdekken, maar er zijn ook een

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.