Wat doen draden onder de huid?

Staat u ook heimelijk voor de spiegel aan uw gelaat te trekken, hopend dat uw vingers vervangen kunnen worden door een draadje? Troost u, want u bent niet alleen!
Het idee om draden onder de huid te brengen om een strak en liftend effect te bereiken, heeft ook vele artsen bekoord. De laatste 20 jaar zijn draden van diverse materialen met uiteenlopende technieken de revue gepasseerd, met wisselend succes.Wat doen draden onder de huid? - Skin Academy

Stilaan tekenen zich twee winnaars aan de horizon af met elk een ander doel voor ogen. De functie is echter verschillend. Het onderhuids bindweefsel herstellen en steunen enerzijds of de diepere structuren liften en de contouren van het gelaat verbeteren anderzijds. Twee uiteenlopende technieken van inbrengen zorgen voor een ondersteunend netwerk of voor het aanspannen in een bepaalde richting. In de twee gevallen is het materiaal waaruit de draden vervaardigd zijn biologisch afbreekbaar, en dat heeft ook zijn voordelen.

Supporting threads of ondersteunende draden, ook Thread Lift genoemd.

Onze dermis of onderhuid bestaat voornamelijk uit een netwerk van collageenvezels die stevigheid en steun bieden aan de huid. Daarom wordt het ook de "lederhuid" genoemd. Met het ouder worden vermindert de aanmaak van collageenvezels en wordt de huid dunner en slapper.

De "ondersteunende draden" vormen biologisch netwerk van biodegradeerbare draden. Deze techniek bestaat erin de verloren collageenvezels te vervangen door een fijn netwerk van draden onder de dermis te spannen. Met een zeer dunne lange naald worden fijne oplosbare draden onderhuids aangebracht. Vervolgens wordt de naald verwijderd en blijft de draad ter plaatse. Na enkele weken lossen die draden op en worden ze, als reactie van de dermis, vervangen door een netwerk van nieuw collageen dat hun plaats inneemt. Zo ontstaat een heel nieuw biologisch netwerk van bindweefsel in de dermis dat voor de verdere stevigheid zorgt. Een ware innovatie op gebied van huidversteviging. De thread lift kan overal waar de huid dunner wordt en verslapt gebruikt worden.

Vóór het bestaan van de thread lift werd huidverslapping behandeld door aan de huid te trekken en de 'overtollige huid' weg te snijden. Dit gaf het typische spitse magere gelaat met onnatuurlijke trekkingen. Het vel werd als het ware over het bot gespannen. Dit is gelukkig verleden tijd. Met de komst van fillers en volumizers is men geneigd het gelaat te 'overvullen' om zo de huid van binnenuit op te spannen. Het resultaat zijn bolle wangen met een eveneens een onnatuurlijk opgespannen huid.

Een verslapte huid zonder een goed onderbouwd netwerk van collageenvezels biedt immers geen weerstand aan deze tracties en laat zich gemakkelijk vervormen. Dankzij het herstel van het dermaal biologisch netwerk met draden, herwint de huid haar stevigheid. Elke tractie, langs binnen of langs buiten, om op een onnatuurlijke wijze de huid aan te spannen, wordt overbodig. Vullen en liften kan nog steeds maar niet met als enig doel de huidverslapping aan te pakken.

Het materiaal waaruit de Thread Lift gemaakt is noemt PDO. PDO staat voor polydioxanon en dat is een uiterst veilige verbinding die al decennia wordt gebruikt om hechtdraden mee te maken die door het gehele lichaam worden gebruikt om bijvoorbeeld bloedvaten dicht te hechten.

Tension threads of spandraden, gekend onder het merknaam Silhouette Soft Lift.

Door verslapping en verschuiving van de onderhuidse structuren gaan delen van het gelaat onder de invloed van neerwaartse krachten “hangen”. De gelaatscontouren worden verstoord en de spanningslijnen verslappen. Een klassieke chirurgische lift heeft als doel deze structuren met behulp van hechting terug op hun positie te brengen. Helaas is deze chirurgie vrij ingrijpend en niet voor iedereen toegankelijk.Wat doen draden onder de huid? - Skin Academy

Vooral voor beginnende verslapping is een zachter oplossing met spandraden een valabel alternatief. Deze draden bezitten kegeltjes of horentjes zoals je bij een roomijsje gewoon bent, die bedoeld zijn om onderhuidse structuren als het ware vast te gijpen en hogerop te verankeren. Onder plaatselijke verdoving worden de draden met een fijne naald onderhuids aangebracht en vakkundig aangespannen. Meteen is een verbetering in het de contouren van het gelaat en de hals merkbaar. Naast de hangwangen en een verslapte hals, komen ook jukbeenderen en wenkbrauwen voor deze techniek in aanmerking. In amper 30 minuten is het gelaat gelift. Het optimaal resultaat zie je na 1 maand. De draden lossen op in 12 tot 24 maanden.

PolyLacticAcid (PLA) of polymelkzuur, de voornaamste component van Silhouette Soft is veilig en biodegradeerbaar. Het wordt al meer dan 10 jaar gebruikt in de chirurgie van het gelaat en in huid verjongende injectables. Eens de draden in het onderhuids bindweefsel geplaatst worden, stimuleert de PLA de activatie van fibroblasten en de collageen productie. Deze werking duurt maanden en draagt naast het lifteffect ook bij tot het herstel van de contouren en het volume van het gelaat.

Uiteraard is een combinatie van deze twee technieken mogelijk om zowel de huid te verstevigen met steundraden als de gelaatscontouren te verbeteren met spandraden.

 

RelatedPost

Deel dit artikel met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Met liefde, natuurlijk! Maar dat doet je littekens helaas niet verdwijnen. Deze producten en behandelingen
Je huid ski-én winterproof! Op skivakantie of niet, koude, droogte en wind bijten tegenwoordig ongevraagd
Beautytrends en nieuwe kleurtjes zijn altijd leuk om te ontdekken, maar er zijn ook een

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.