Is haarverlies na de bevalling normaal?

Heel wat vrouwen verliezen enkele weken na de bevalling haar en maken zich hierover heel wat zorgen. Is dit normaal? En wat kan je er aan doen? Dr. Solange Lintermans verklaart alvast waarom we haar verliezen na de bevalling en hoe je je haar weer in topvorm krijgt.

Haarverlies na de bevalling

Eén vrouw op drie krijgt na de bevalling te maken met haarverlies. Doorgaans verliezen vrouwen een handvol haren en dat is normaal. Tijdens de zwangerschap wordt de haargroei gestimuleerd, vooral door de hormonen oestrogeen en progesteron. Hierdoor wordt het haar dikker, is het in een betere gezondheid en heeft het een mooie glans. Na de bevalling is er een hormonale terugval en krijg je te maken met haarverlies. In feite komt het erop neer dat de haren niets anders doen dan de achterstand van tijdens de bevalling in te halen. Doorgaans duurt dit twee tot vier maanden. Geef je borstvoeding, dan kan je last hebben van meer haarverlies. Op zich hoef je je hierover ook geen zorgen te maken. De haren vervangen zichzelf weer. Bij borstvoeding kan het mogelijk zijn dat het haarverlies tot 12 maanden na de bevalling duurt. Haarverlies behandelen Met deze tips blijft je haardos gezond na de bevalling:
  • Wees geduldig: het is perfect normaal dat je wat meer last hebt van haarverlies.
  • Was je haar met een milde shampoo.
  • Heb je last van extreme haaruitval, laat dan een bloedtest doen. Eventueel kan dit wijzen op een hormonale stoornis of een ijzertekort.
  • Neem extra vitamines zoals bijv. zink of biotine (vitamine B8). Je arts kan je hierover het juiste advies geven.
Solange Lintermans Geneesheerspecialist en dermatoloog Dr Solange Lintermans is bijzonder geïnteresseerd in de cosmetologische huidverzorging en laserbehandelingen. Zij is gespecialiseerd in acnébehandelingen, haarverlies, pigmentvlekken en huidspanning. Belangrijk voor haar is dat vrouwen tijdens en na hun zwangerschap stralen en eventuele problemen op een zo veilig mogelijke manier kunnen aanpakken. Niet alleen vindt ze kwalitatieve behandelingen belangrijk, ook een nauwgezette begeleiding van haar patiënten vindt ze cruciaal. Zij houdt de vinger aan de pols door regelmatig cursussen te volgen om steevast de nieuwste technieken te kunnen aanbieden. Is haarverlies na de bevalling normaal? - Skin Academy

Over de auteur… Dr. MED. S. Lintermans, geneesheerspecialist

Dr. Lintermans heeft zich als specialiste dermatologie bekwaamd in het behandelen van acné, haarverlies en andere esthetische dermatologie. Zij is ook een zeer bekwame anti-ageing arts, die ervaren is in het toedienen van injectables teneinde spieren te ontspannen. Zij heeft zich verdiept in het toepassen van LED licht op varia vlakken: inflammatie, littekens, haargroeibevorderend. Ze is bijzonder geïnteresseerd in de cosmetologische huidverzorging en de talrijke laserbehandelingen van onder meer acné, bloedvaten, pigmentvlekken en huidspanning. Belangrijk voor haar is het behouden van de natuurlijke vorm van het gelaat, en zij volgt dan ook regelmatig cursussen om de nieuwste technieken in het veld van injecties (zowel ontspannend als vullend) op te nemen in haar aanbod.

RelatedPost

Deel dit artikel met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Met liefde, natuurlijk! Maar dat doet je littekens helaas niet verdwijnen. Deze producten en behandelingen
Je huid ski-én winterproof! Op skivakantie of niet, koude, droogte en wind bijten tegenwoordig ongevraagd
Beautytrends en nieuwe kleurtjes zijn altijd leuk om te ontdekken, maar er zijn ook een

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.