” The nature of beauty is individual “

What we admire about models is their individuality. We call it the distinct ‘character’ of beauty. Even genuine faces with a little flaw, are far better looking than perfect copycats. This uniqueness lies in every one of us. When restored to the glorious bloom of adult life, each of us can express the self-confidence of stars. Because the best of you, is you. Just as Nature intended you to be.

“The beauty of Nature is universal”

– Dr Ilan Karavani – ” The nature of beauty is individual “ - Skin Academy

Over de auteur…

Dr. MED. I. Karavani, geneesheerspecialist

Dr. Ilan Karavani is geboren op 22 mei 1961. Hij studeert aan de Universiteit Antwerpen, en wordt dermatoloog met als specialisatie Dermato-Chirurgie. In 1989 studeert hij Cosmetische wetenschappen aan de V.U.Brussel en wordt na zijn promotie ook stichtend lid van de Belgian Association for Dermato-Cosmetic Sciences. In 1991 sticht hij zijn privépraktijk die voornamelijk chirurgisch en cosmetisch georiënteerd is. In 1992 wordt hij verkozen tot Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dermato-Chirurgie, in 1997 werkt hij mee aan de organisatie van het wereldcongres van de ISDS International Society for Dermatologic Surgery in Amsterdam. Dr. Karavani is co-auteur van het officiële Nederlandse tekstboek van cosmetische chirurgie (juni 2000). Hij maakte deel uit van het redactioneel bestuur van twee dermatologisch wetenschappelijke tijdschriften. In 2007 schrijft hij zijn filosofische levensbeschouwingen op in ‘Het wonder van energie, een spiritueel verhaal’. Zijn liefde voor onderzoek begon al vroeg. In 1985 werkt hij mee aan het project “Kentanserine” in opdracht van Dr. Paul Janssen van Janssen Pharmaceutica (nu Johnson & Johnson) en vervolgens in 1987 met het onderzoek naar “buflomedil” voor de firma Abbott. In 2000, vlak na het millennium congres van IMCAS Paris, start hij met zijn team een uitgebreid onderzoeksproject over huidanalyse en huidveroudering. Het toeval wilde dat zijn anti-ageing kliniek in hetzelfde gebouw gevestigd was als een kinderdagverblijf. Jarenlang werden huidanalyses van baby’s vergeleken met die van bejaarden tot het team uiteindelijk de algorithmen van huidveroudering ontdekte. Kort daarop werd de geheime taal van de huid ontcijferd en weergegeven in een code, de huidcode. Een nieuwe indeling in huidtypes is geboren. In 2006 werden deze bevindingen innoverend bevonden en als patent erkend. In 2007 verschijnt het YourSkinType meetsysteem voor huidanalyse in een software versie. In 2008 past Dr. Karavani deze technologie en kennis toe voor het adviseren van esthetische behandelingen volgens huidtype. Dr. Karavani houdt zich momenteel bezig met de research en ontwikkeling van nieuwe technieken in de huidverzorging, dit zowel op het vlak van actieve bestanddelen in cosmetica op maat als op het vlak van high-tech behandelingen uitgevoerd in Vita Skin Therapy te Antwerpen bij dokter Elisabet Haesevoets te Edegem. Zijn onderricht en advies in de kliniek staan garant voor de hoogstaande kwaliteit van de zorgen.

RelatedPost

Deel dit artikel met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Met liefde, natuurlijk! Maar dat doet je littekens helaas niet verdwijnen. Deze producten en behandelingen
Je huid ski-én winterproof! Op skivakantie of niet, koude, droogte en wind bijten tegenwoordig ongevraagd
Beautytrends en nieuwe kleurtjes zijn altijd leuk om te ontdekken, maar er zijn ook een

Geinteresseerd?

Heeft u vragen omtrent dit artikel? Bent u benieuwd of een bepaalde behandeling ook voor u in aanmerking komt? Heeft u een huidprobleem, maar u weet niet wat de oplossing is? Aarzel dan niet, en neem via onderstaand formulier contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen verder helpen.